ΕΠΙΤΥΧΙΑ LOWER ADVANCED PROFICIENCY

 

εξετασεις michigan lower ecce
Από την Μαρία Τερζάκη
επιτυχόντα των εξετάσεων LOWER


Όλοι Γέλασαν Όταν Άκουσαν ότι θα
Περάσω το LOWER Σε 4 Μήνες ...

Αλλά Τώρα Βλέπουν το Πτυχίο Μου!

Οφείλω αυτή την επιτυχία στη μέθοδο προετοιμασίας του Γιώργου Δροσουλάκη, όπως την περιγράφει στο βιβλίο "Μπορείς κι ΕΣΥ να περάσεις τις εξετάσεις του LOWER (ECCE - FCE-TOEIC - KPG- ESB- NOCN- LRN) ... αν ξέρεις πώς ν' αποφύγεις τα 14 λάθη που οδηγούν στην αποτυχία χιλιάδων εξεταζομένων"

Πράγματι!

Τώρα κρατώ στα χέρια μου ένα πολύτιμο δίπλωμα που αποδεικνύει την καλή γνώση της Αγγλικής. Κι όλοι με ρωτούν πως τα κατάφερα!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το πολύ μεγάλο ποσοστό αποτυχίας (50% για το Cambridge, Michigan, ΚΠΓ κτλ) στις εξετάσεις του LOWER μου δημιουργούσε ανέκαθεν αρνητικά συναισθήματα.

Αυτή η απέχθεια μου προς τις εξετάσεις αυξανόταν και επειδή δεν μπορούσα να οργανώσω την μελέτη μου.

Δεν ήμουν σίγουρη καν για το τι δεν ήξερα. Δεν γνώριζα ποιες ήταν οι ελλείψεις μου.

Βρήκα τη λύση τυχαία... σ' ένα βιβλιοπωλείο!

Ψάχνοντας στα ράφια ενός βιβλιοπωλείου, το μάτι μου έπεσε στο βιβλίο "Μπορείς κι ΕΣΥ να περάσεις τις εξετάσεις του LOWER".

Παρόλο που ο τίτλος μου τράβηξε το ενδιαφέρον, δεν πίστεψα φυσικά, ότι ένα βιβλίο θα μπορούσε να μου λύσει το πρόβλημα. Τη στιγμή μάλιστα που η αποτυχία είναι Πανελληνίως τεράστια.

Αν και δεν πίστεψα ότι μερικά φύλλα χαρτί θα μπορούσαν να με βοηθήσουν, άρχιζα να ξεφυλλίζω τις πρώτες σελίδες. Διάβασα ένα μικρό κομμάτι, στον πρόλογο. Εκ πρώτης όψεως μ' εντυπωσίασε η αμεσότητα του συγγραφέα προς τον αναγνώστη.

Μ' έκανε να αισθάνομαι ότι είχα κοντά μου ένα φίλο με τον οποίο γνωριζόμαστε χρόνια. Δεν είχε καμία σχέση με τα βαρετά κείμενα των σχολικών βιβλίων.

Το πήρα. Το πήρα όμως λόγω του ιδιαιτέρου στυλ στο γράψιμο. Σκέφτηκα ότι θα με ψυχαγωγήσει. Κι όχι επειδή πίστεψα ότι θα με ωφελούσε στις εξετάσεις του LOWER.

Το διάβασμα των πρώτων κεφαλαίων μου έδειξαν ένα εντελώς νέο τρόπο σκέψης στην προσπάθειά μου να επιτύχω στις εξετάσεις αυτές. Η πραγματική αποκάλυψη για μένα, ήταν ο τρόπος του να θέτω ένα στόχο (να περάσω τις εξετάσεις LOWER) και οι βήμα προς βήμα οδηγίες για τον πετύχω.

Ήταν το πρώτο βιβλίο που μου έδειχνε, "
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ" και όχι "τι να κάνω"

Πώς ακριβώς με ωφέλησε το βιβλίο να περάσω τις εξετάσεις;

Η μικρή μου ιστορία ...

Όπως οι περισσότεροι Έλληνες μαθητές, έτσι κι εγώ, φοίτησα σε φροντιστήριο Αγγλικών για 5 χρόνια.

Ήθελα πάντα να αποκτήσω το πτυχίο LOWER αλλά δεν ήμουν σίγουρη για το πώς θα το κατάφερνα. Με αποθάρρυνε και το ποσοστό των αποτυχόντων. Είχα βέβαια και αρκετές ελλείψεις σε θέματα γνώσεων.

Μια από τις αδυναμίες μου ήταν το πώς να γράψω εκθέσεις. Δεν τα πήγαινα καλά ούτε με τα Ελληνικά. Ήταν η πρώτη φορά που κατανόησα τον τρόπο να "κατεβάζω ιδέες".

Ο Γιώργος Δροσουλάκης, μου έδειξε με μεγάλη σαφήνεια "τα 3 βήματα επιτυχίας" (σελίδα 37) για να
ΠΕΡΑΣΩ  την εξέταση της έκθεσης.

Ένα άλλο καινό που είχα, ήταν το να λύνω τις ασκήσεις της Γραμματικής του Lower 

Νόμιζα ότι θα έπρεπε να δίνω την απάντηση που "μου πάει σωστά".

Έμεινα έκπληκτη όταν ανακάλυψα ότι το "μου πάει" είναι χρήσιμο μόνο όταν ψωνίζω ρούχα! Και είναι καταστροφή όταν λύνω ασκήσεις Γραμματικής. Στις σελίδες 54 έως 63, έμαθα το πώς να βρίσκω ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τις απαντήσεις στην Γραμματική … κι όχι τυχαία όπως έκανα μέχρι πρότινος.

Η βελτίωσή μου στην έκθεση και στη λύση των ασκήσεων γραμματικής, καλυτέρευσε συνολικά την απόδοσή μου και στα άλλα μέρη της εξέτασης. Ειδικά στο προφορικό μέρος, που πίστευα ότι ήμουν αρκετά καλή.

Το μεγαλύτερο όμως όφελος που αποκόμισα από τη χρήση του "Μπορείς κι ΕΣΥ να περάσεις τις εξετάσεις του LOWER" ήταν κάτι που δεν διδάσκει κανένα από τα σχολεία που πήγα μέχρι τώρα.

Το να θέτεις στόχους και να τους επιτυγχάνεις, είναι το πιο ανεκτίμητο μάθημα που μου έκανε ο Γιώργος μέσα από το βιβλίο του. Με απλά κι εφαρμοστέα στην πράξη απ' ΟΛΟΥΣ βήματα, μου έδειξε το πώς να γίνω κύριος της ζωής μου σ' ένα στόχο που έθεσα.

Ο "Οδηγός Επιτυχίας Στις Εξετάσεις LOWER" (σελίδες 23-27) μου έδειξε ότι ο κύριος λόγος της αποτυχία είναι η έλλειψη πλάνου μελέτης. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Το πτυχίο LOWER μιλάει από μόνο του!

Ξέρω ότι το πτυχίο Lower δεν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στον κόσμο.

Αλλά για μένα ΕΙΝΑΙ!

Είναι, διότι κέρδισα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Κέρδισα τον κακό μου εαυτό. Τον εαυτό που μου επέβαλε να δέχομαι τις δικαιολογίες και την αναβλητικότητα. Και κατάλαβα ότι το μέλλον μου, η ευτυχία μου και το εισόδημα μου, είναι αποτέλεσμα της συνειδητής μου επιλογής να νικήσω τα αρνητικά μου συναισθήματα.

Και με προετοιμασία μόνο 4μηνών.

Οι γνωστοί και φίλοι, που ξέρουν ότι λόγω της εργασίας μου, δεν έχω χρόνο για να μελετήσω, δεν το πιστεύουν. Μόνο, όταν δουν το πτυχίο μου, αρχίζουν να με ρωτούν για το πώς τα κατάφερα!

Μπορείς κι ΕΣΎ να περάσεις τις εξετάσεις LOWER!

Μπορείς αν ακολουθήσεις τα κατανοητά βήματα του βιβλίου του Γιώργου Δροσουλάκη. Θα περάσεις τις εξετάσεις αν ακολουθήσεις τη μέθοδο που έδειξε σε χιλιάδες μαθητές το πώς να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις. Ξέχασε την "παλιομοδίτικη" άποψη ότι πρέπει να είσαι ταλέντο στις ξένες γλώσσες. Απλά αποφάσισε ότι θέλεις πραγματικά να περάσεις το LOWER.

Αν το βιβλίο "Μπορείς κι ΕΣΥ να περάσεις τις εξετάσεις του LOWER" δεν με είχε βοηθήσει να περάσω το LOWER, δεν θα έγραφα ποτέ, αυτό το γράμμα ευχαριστίας προς τον άνθρωπο που με βοήθησε.

Σου εύχομαι να είσαι ΕΣΥ ο επόμενος που θα στείλει τις ευχαριστίες του στον συγγραφέα.

Ναι, μπορείς κι ΕΣΥ!

Μαρία Τερζάκη,
Ηράκλειο Κρήτης

Παραγγελία βιβλίου "Μπορείς κι ΕΣΎ να περάσεις τις εξετάσεις LOWER".

Πάτησε ΕΔΩ!