ΕΠΙΤΥΧΙΑ LOWER ADVANCED PROFICIENCY

 

 

Ερωτήσεις & Απαντήσεις για
το πώς το βιβλίο
"Μπορείς κι ΕΣΥ να περάσεις
τις εξετάσεις LOWER
"
θα σε βοηθήσει να περάσεις
το FCE, ECCE, TOEIC, ESB, NOCN, LRN, TIE, ΚΠΓ.

 

ecce michigan lower

Πήρα το Lower  ακολουθώντας την καθοδήγηση του βιβλίου " Τα 14 Λάθη στο Lower"
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!


Eleonora Kaliman


Ερωτήσεις & Απαντήσεις:


Ερωτήσεις & Απαντήσεις για μαθητές

Ερώτηση: Είναι πράγματι τα λάθη των αποτυχόντων στο LOWER μόνο 14;

Απάντηση: Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου σαν καθηγητής Αγγλικής έχω παρατηρήσει αμέτρητα λάθη που κάνουν οι προετοιμαζόμενοι μαθητές. Ο αριθμός 14 προσδιορίζει τις κατηγορίες μέσα στις οποίες εμπίπτουν τα λάθη που οδηγούν στην αποτυχία.

Ερώτηση: Ποιο είναι το πιο μοιραίο λάθος των αποτυχόντων;

Απάντηση: Το μεγαλύτερο λάθος των αποτυχόντων είναι το ότι ΔΕΝ γνωρίζουν τα λάθη τους. Και επομένως, δεν ξέρουν πώς να τ' αποφύγουν. Το 4ο κεφάλαιο (σελ. 21-28) όχι μόνο σου δείχνει πώς θα καταγράψεις συστηματικά τα λάθη σου και τις απορίες σου αλλά και πως αυτή η οργανωμένη καταγραφή θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τα λάθη αυτά στις εξετάσεις. Σου παρέχεται επίσης ένα βοηθητικό σχεδιάγραμμα καταγραφής των λαθών σου, που το κρίνω απαραίτητο για ν΄ ανακαλύψεις τις ελλείψεις σου.

Ερώτηση: Αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα στην έκθεση. Δεν μου έρχονται ιδέες και το λεξιλόγιο μου δεν μου επιτρέπει να εκφράσω τις σκέψεις μου. Τι λύσεις μου δίνει το βιβλίο;

Απάντηση: Στη σελίδα 35 θα βρεις τις κύριες ενότητες των θεμάτων που ζητήθηκαν κατά τη διάρκεια 22 εξεταστικών περιόδων. Θα παρατηρήσεις ότι πολλά από τα θέματα αυτά ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ! Η επικέντρωση της προσπάθειάς σου σε θέματα που ανακυκλώνονται, ανεβάζει σημαντικά την πιθανότητα να "πιάσεις" το θέμα. Σου προτείνω επίσης έναν αποτελεσματικό για τους μαθητές μου τρόπο για να "κατεβάσεις" ιδέες και τα 5 βασικά βήματα που πρέπει ν' ακολουθήσεις στην ανάπτυξη των θεμάτων.

Θέλω να παραγγείλω το βιβλίο
"Μπορείς κι ΕΣΥ να περάσεις τις εξετάσεις LOWER"


Ερωτήσεις & Απαντήσεις για καθηγητές

Ερώτηση: Οι μαθητές μου αισθάνονται "άβολα" όταν έρχονται σ' επαφή με τον εξεταστή τους στο προφορικό μέρος; Τι μου προτείνει το βιβλίο σας για αυτό το θέμα;

Απάντηση: Το Πανεπιστήμιο του Cambridge έδωσε στον συγγραφέα το δικαίωμα δημοσίευσης του "Τρόπου Εξέτασης" (Speaking Test- Standard Test Format). Στις σελίδες 39-46 θα μπορέσεις να δεις ποια είναι τα τέσσερα μέρη της προφορικής εξέτασης, τι είδη ερωτήσεων θα γίνουν στον εξεταζόμενο, πόσα λεπτά θα διαρκέσει το κάθε μέρος και το τι ακριβώς βαθμολογούν οι εξεταστές.

Ερώτηση: Οι μαθητές μου αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο "Listening" και αρκετοί δεν καταφέρνουν να το περάσουν. Πως το βιβλίο θα τους βοηθήσει να βελτιωθούν και να περάσουν την επόμενη φορά που θα εξεταστούν;

Απάντηση: Δυστυχώς, οι μαθητές νομίζουν ότι η εξάσκηση γιά το "Listening" σταματά μόλις ο καθηγητής τους ανακοινώσει τις σωστές απαντήσεις, μετά από ένα ακουστικό test που έγινε στην τάξη. Στο 12ο κεφάλαιο ανακαλύπτεις γιατί η πραγματική προετοιμασία αρχίζει ΜΟΛΙΣ τότε (μετά δηλαδή τη λήψη των σωστών απαντήσεων) και πως θα εφαρμόσεις μια πολύ απλή μέθοδο που αυξάνει κατακόρυφα, την ικανότητα του μαθητή να καταλαβαίνει περισσότερα πράγματα στο ακουστικό μέρος.

Θέλω να παραγγείλω το βιβλίο
"Μπορείς κι ΕΣΥ να περάσεις τις εξετάσεις LOWER"


Ερωτήσεις & Απαντήσεις για γονείς

Ερώτηση: Πως οι οδηγίες του βιβλίου σας θα βοηθήσουν εμένα, τον γονέα να ελέγξει την πρόοδο του παιδιού του προς τις εξετάσεις LOWER;

Απάντηση: Ο έλεγχος της προόδου του μαθητή εκ μέρους του γονέα, ήταν ο σκοπός που ξεκίνησα να γράφω τις σημειώσεις μου για πολλά χρόνια, πριν την έκδοση του βιβλίου. Το φαινόμενο της αποτυχίας στις εξετάσεις απασχολούσε τους σοβαρούς γονείς, που ήθελαν να μάθουν τους λόγους της αποτυχίας των παιδιών τους. Στις σελίδες 76 & 77 υπάρχει μια λίστα με τις υποσχέσεις που θα έπρεπε ο μαθητής να υπογράψει και να τηρήσει, όσο αφορά τη προετοιμασία του. Αυτές οι υποσχέσεις είναι στην ουσία οι περιλήψεις των ενεργειών που πρέπει να κάνει ένας μαθητής για να πετύχει στις εξετάσεις. Ο γονέας έχει την ευκαιρία να γνωρίζει το τι ακριβώς απαιτείται για μελέτη εκ μέρους του μαθητή με ανάγνωση 2 λεπτών!

Ερώτηση: Μπορεί το βιβλίο αυτό να βοηθήσει και κάποιους μαθητές που δεν είναι εργατικοί;

Απάντηση: Ο μη εργατικός μαθητής δεν θα περάσει τις εξετάσεις Lower ΠΟΤΕ! Το όφελος που θα εισπράξει ένας γονέας από το βιβλίο, είναι η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος. Κι έτσι θα ΓΛΙΤΩΣΕΙ μεγάλα χρηματικά ποσά στα δίδακτρα και εξέταστρα. Στις σελίδες 76 & 77 υπάρχει μια λίστα με τις υποσχέσεις που θα έπρεπε ο μαθητής να υπογράψει και να τηρήσει, όσο αφορά τη προετοιμασία του. Οι αποτυχόντες αρνούνται να υπογράψουν και να τηρήσουν τις υποσχέσεις αυτές. Η άρνηση αυτή είναι μια σημαντική ένδειξη για την αποτυχία που προδιαγράφεται.

Θέλω να παραγγείλω το βιβλίο
"Μπορείς κι ΕΣΥ να περάσεις τις εξετάσεις LOWER"


Ερωτήσεις & Απαντήσεις Εγγυημένης Ικανοποίησης

Ερώτηση: Τι θα κάνω αν το βιβλίο που παραγγείλω δεν με βοηθήσει (εμένα, τα παιδιά μου ή τους μαθητές μου) να περάσω τις εξετάσεις LOWER;

Απάντηση: Η Ικανοποίησή σου είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ!  Βάσει του Νόμου περί παραγγελιών εξ' αποστάσεως Αν το παρόν βιβλίο δε σε βοηθήσει αποτελεσματικά να περάσεις τις εξετάσεις LOWER, μπορείς να το επιστρέψεις μέσα σε 12 μήνες για την πλήρη επιστροφή των χρημάτων σου. Και τις θερμές μας ευχαριστίες που το δοκίμασες.

Ερώτηση: Γιατί 12 μήνες εγγύηση; Ξέρω ότι ο πελάτης μπορεί να επιστρέψει την παραγγελία του σε 15 μέρες το αργότερο.

Απάντηση: Δίνουμε στον καταναλωτή αυτή την πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα εγγύηση ικανοποίησης, διότι πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα επιβιώσουμε στην αγορά. Αναλαμβάνουμε αποκλειστικά το ρίσκο της επιστροφής των χρημάτων αν κάποιος πελάτης μας δεν μείνει ευχαριστημένος.

Ερώτηση: Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Success Club Editions;

Απάντηση: Η Success Club Editions είναι ιδιοκτησία του Γιώργου Δροσουλάκη. Είναι μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου και στεγάζεται στην Οδό Βουρβάχων 5, 712 02 Ηράκλειο. Το Α.Φ.Μ. της επιχείρησης είναι 044733475 και υπάγεται στην Α' Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου Κρήτης.

Ερώτηση: Χρειάζεται να στείλω χρήματα πριν λάβω το βιβλίο;

Απάντηση: Όχι! Η πληρωμή γίνεται με αντικαταβολή. Θα δώσετε τα χρήματα στο ταχυδρομείο (ΕΛ.ΤΑ.)μόλις λάβετε το πακέτο της παραγγελίας σας.

Θέλω να παραγγείλω το βιβλίο
"Μπορείς κι ΕΣΥ να περάσεις τις εξετάσεις LOWER"


Ένα γράμμα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge

"Αγαπητέ κύριε Δροσουλάκη,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 1997, που αφορούσε την εκ μέρους σας χρήση υλικού από το βιβλίο οδηγιών για τις εξετάσεις του LOWER, με σκοπό τη συγγραφή του νέου σας βιβλίου.

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μέρη του βιβλίου οδηγιών για το LOWER.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στις εξετάσεις Αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Cambridge. Αν μπορούμε να σας προσφέρουμε περαιτέρω βοήθεια θα το κάνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Μετά τιμής,
Jill Grimshaw, Διεύθυνση του Τμήματος Υποστήριξης Επαγγελματιών Διδασκαλίας Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Cambridge."

---------------------------------------------------------------

"Dear Mr. Drosoulakis,

Thank you for your e-mail and letter of 21 November 1997, concerning the use of the extracts of the FCE Handbook in your forthcoming publication.

We are happy for you to use any extracts from the FCE Handbook.

Thank you for your interest in UCLES EFL examinations. If I can provide you with further assistance, I shall be pleased to do so.

Yours sincerely,
Jill Grimshaw EFL Professional Support Co-ordinator University of Cambridge."

Θέλω να παραγγείλω το βιβλίο
"Μπορείς κι ΕΣΥ να περάσεις τις εξετάσεις LOWER"